Fysiotherapie

Voor al jouw klachten aan je spieren, banden, gewrichten en zenuwen

Krijg advies en begeleiding van onze fysiotherapeuten en verhelp jouw klachten op de lange termijn.

Waarom Somatic

Fysiotherapie bij Somatic

Fysiotherapie is een behandelmethode voor klachten aan je spieren, banden, gewrichten en zenuwen. Dit wordt ook wel je houdings- en bewegingsapparaat genoemd. Een fysiotherapeut kan pijn verminderen en je lichaam beter laten functioneren door het toepassen van verschillende behandelingen en oefeningen.

We onderzoeken waarom je vastloopt in jouw functioneel bewegen en waarom jouw klachten niet herstellen zoals zou moeten. Eventueel kan de fysiotherapeut je doorverwijzen binnen de praktijk naar een specialisme zoals sportfysiotherapie, bekkenfysiotherapie, of dry needling mocht dat nodig zijn.

Voor, tijdens en na de behandeling meten we verschillende aspecten. Deze metingen leveren indicaties op waarmee we de vorderingen in de gaten houden.

Je krijgt adviezen en begeleiding om jouw klachten te verbeteren. Door actief te bewegen, weer vertrouwen te krijgen in je lichaam en proactief met je klachten om te gaan, kun je jouw klachten op de lange termijn verhelpen.

(Een normale fysiotherapie behandeling duurt maximaal 25 minuten. De eerste afspraak, wanneer de intake wordt gedaan, kan langer duren (maximaal 50 minuten).

Fysiotherapie

Hoe gaat jouw fysiotherapeut te werk?

1. Vraaggesprek

Tijdens een uitgebreid vraaggesprek krijgt onze fysiotherapeut een helder beeld waarom jij vastloopt in jouw functioneel bewegen en waarom de klachten niet herstellen zoals dat eigenlijk zou moeten. Daarbij is het ook van belang dat de fysiotherapeut een goed beeld krijgt van jou als persoon. Eventueel kan de fysiotherapeut je doorverwijzen naar een ander specialisme, mocht dat nodig zijn.

Somatic Fysiotherapie

2. Onderzoek

Na het vraaggesprek volgt het lichamelijk onderzoek om je klachten beter in kaart te brengen. Ook doen we een meting, zodat de we vorderingen goed in de gaten kunnen houden.

Somatic Onderzoek

3. Persoonlijk behandelplan

Nu de fysiotherapeut een goed beeld heeft, maakt hij een persoonlijk behandelplan. De fysiotherapeut heeft nu een duidelijk beeld van de behandelduur en frequentie en welke behandeling er nodig is om jouw behandeldoel te bereiken.

Somatic behandelplan

4. De behandeling

We werken met de modernste apparatuur en de meest actuele behandelmethoden. Tijdens en na de behandelperiode doen we nogmaals de metingen om je herstelproces zo inzichtelijk mogelijk te maken.

Somatic behandeling

Gespecialiseerde professionals

Benieuwd naar onze fysiotherapeuten? Hiernaast vind je een overzicht van onze gespecialiseerde professionals.

Alle professionals zien?

Arjan Doornekamp

Fysiotherapeut

BIG nr. 79060039604
Over Arjan

Nog vragen of direct aanmelden voor Fysiotherapie?

We helpen je graag!
Kijk ook even bij de FAQ, mogelijk vind je daar jouw antwoord al.