Post-Covid-19 klachten

Somatic en de behandeling Post-Covid klachten

Post Covid klachten

Behandeling

Somatic staat in contact met onderzoekers/fysiotherapeuten in het ziekenhuis en wij hebben ons gespecialiseerd in de fysiotherapeutische behandeling van Post-Covid-19 klachten, met name de onderdelen gericht op ventilatie en ademspierkracht.

Het belangrijkste is om de belastbaarheid op een efficiënte manier op te bouwen, met nadruk op de spierzwakte van zowel skelet musculatuur als ademhaling musculatuur ten gevolge van het ziek zijn.

Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken en de richtlijn voor fysiotherapeutische behandeling, blijkt dat het trainen van de ademspierkracht een belangrijke factor is. Daarnaast is het verbeteren van de ventilatie, bevorderen ontplooien longen en daarmee het verhogen van de vitale capaciteit en slijm mobilisatie van belang bij Post-Covid-19 klachten gezien de optredende beschadigingen in de longen.

Middels deze trainingen bieden wij hulp om op verantwoorde wijze de belastbaarheid weer op te bouwen. De behandeling duurt ca. 6 tot 8 weken. Je behandeling wordt afgestemd op jouw persoonlijke situatie en leidt tot een behandelplan op maat. Na revalidatie ben je voldoende opgeknapt en zal je minder/geen beperkingen meer ervaren binnen het dagelijkse leven.

Cool intake

Nog vragen of direct aanmelden voor deze behandeling?

We helpen je graag!