Somatic

Lifestylecoaching - Een blijvende verbetering van jouw leefgewoontes

Een leefstijlcoach kan je helpen bij het maken van gezonde(re) keuzes op het gebied van voeding, beweging en slaap- en stressmanagement. Tijdens het traject werk je toe naar een persoonlijk doel.

Waarom Leefstijlcoach inzetten?

Waarom Somatic

Leefstijlcoach bij Somatic

In tegenstelling tot onze andere behandelingen behandelen we bij leefstijlcoaching geen ziekte of probleem. Bij deze vorm van coaching draait het om het blijvend verbeteren van jouw leefgewoonten. Tijdens het traject van 24 maanden, werk je toe naar jouw persoonlijke doel, een gezonde leefstijl. Samen, in een groep met de andere deelnemers, gaat onze lifestyle coach op zoek naar jouw nieuwe leefgewoonten. Denk bijvoorbeeld aan het indelen van je dag, het omgaan met prikkels of doelen op het gebied van voeding, slaap en bewegen.

De aanpak is gericht op het stapsgewijs aanpassen van het leefpatroon en op het bereiken van een duurzame verandering van de leefstijl in zowel motivatie als gedrag. Belangrijke thema’s zijn voeding, beweging, slaap, stress, energiemanagement, timemanagement, vitaliteit en ontspanning.

De lifestylecoach van Somatic helpt je naast het vinden van de juiste gewoontes met het trainen van deze gewoontes en het integreren ervan in jouw dagelijks leven. Zo krijg je steeds meer grip op het bereiken van jouw persoonlijke doel, een gezonde en duurzame leefstijl.

Het leefstijlprogramma dat Somatic wordt aangeboden heet: CooL. (Coaching op Leefstijl) Sinds de start in 2019 is dit programma zeer succesvol gebleken binnen onze praktijk.

Gecombineerde Leefstijl Interventies die vergoed wordt door de zorgverzekeraars (Gecombineerde leefstijlinterventie – GLI)
Een Gecombineerde leefstijlinterventie is een leefstijlprogramma waarin aandacht wordt besteed aan voeding, beweging, slaap, in- en ontspanning en het veranderen van jouw gedrag. Het doel is een gezondere leefstijl en gewichts- vermindering. Het leefstijlprogramma dat door ons wordt aangeboden heet: CooL.

Net als Somatic wil de overheid dat Nederlanders gezond worden en blijven. De gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) helpt mensen met overgewicht meer te bewegen en gezond te eten. Mensen die in aanmerking komen, krijgen dit vergoed van hun zorgverzekeraar. De gecombineerde leefstijlinterventie moet zorgen voor een gezonde verandering in gedrag op lange termijn. Uit cijfers blijkt dat COOL één van de meest succesvolle GLI programma’s in Nederland is.

 

Meer informatie over CooL

Nog vragen of direct aanmelden voor Leefstijlcoaching?

We helpen je graag!