Gecombineerde leefstijl interventies (GLI)

Een gezondere leefstijl met de Gecombineerde Leefstijlinterventie

Gecombineerde leefstijl interventies (GLI)

CooL

Heb je overgewicht (en aanvullende risicofactoren*) of ernstig overgewicht (obesitas)? Dan kunt je jouw gezondheid verbeteren door te werken aan een gezondere leefstijl. Dit kan door deel te nemen aan een leefstijlprogramma, een zogeheten Gecombineerde leefstijlinterventie. Een gezonde leefstijl is alles wat je doet en laat om gezond te blijven. In je eentje werken aan een gezondere leefstijl kan lastig zijn. Door deel te nemen aan een Gecombineerde leefstijlinterventie word je hierbij ondersteund.

Wat is een Gecombineerde leefstijlinterventie?
Een Gecombineerde leefstijlinterventie is een leefstijlprogramma waarin aandacht wordt besteed aan voeding, beweging, slaap, in- en ontspanning en het veranderen van jouw gedrag. Het doel is een gezondere leefstijl en gewichts- vermindering. Het leefstijlprogramma dat wordt aangeboden heet CooL.

Wat is CooL?
CooL staat voor Coaching Op Leefstijl en is een 2 jaar durend programma dat bestaat uit 8 individuele gesprekken en 16 groepsbijeenkomsten. Het programma wordt georganiseerd en uitgevoerd door een leefstijlcoach. Bij deelname aan CooL stelt u samen met de leefstijlcoach persoonlijke doelen. Hier gaat u, in uw eigen tempo en op uw eigen manier, aan werken gedurende de looptijd van het programma. U heeft zelf de regie. De vragen die daarbij aan bod komen zijn:

  • Wat is gezond? En hoe werkt dit voor mij?
  • Hoe maak ik gezonde keuzes en hoe zorg ik dat ik dit blijf doen?
  • Wat wil ik daarmee bereiken?
  • Zo werkt u stap voor stap aan een gezondere leefstijl die bij u past. De leefstijlcoach motiveert en ondersteunt u hierbij.

Omdat voor een gezonde leefstijl bewegen ook belangrijk is maakt u kennis met de buurtsportcoach of sportconsulent van uw gemeente. Hij/zij is op de hoogte van alle activiteiten bij u in de buurt en kan u, indien gewenst, helpen een bij u passende beweegactiviteit te vinden. Meer informatie over dit programma, klik hier

 

Gezond blijven - Somatic Fitness

Waar en wanneer?
In iedere gemeente wordt CooL aangeboden. De leefstijl coach informeert je over de locatie en beschikbare datums.

Vergoeding?
Het leefstijlprogramma CooL wordt door bijna alle zorgverzekeraars vanuit de basisverzekering geheel vergoed.

Aanmelden
Denkt je dat je in aanmerking komt voor deelname? Neem dan contact op met jouw huisarts of praktijkondersteuner. Hij/zij kan jou aanmelden bij een gecontracteerde leefstijlcoach. Na aanmelding neemt de leefstijlcoach binnen 7 dagen telefonisch contact met jou op voor een eerste afspraak.

Heb je nog vragen? Vraag jouw huisarts of praktijkondersteuner. Of klik hier voor meer informatie over leefstijlcoaching binnen Somatic De Fysioclub

* Verhoogd risico op (sterfte aan) overlijden hart- en vaatziekten (>5%), gestoorde glucose nuchter, hart- en vaatziekten, Diabetes mellitus type 2, slaapapneu en/of artrose.

Cool training

Nog vragen of direct aanmelden voor het CooL-programma?

We helpen je graag!