Vacatures Somatic Fysio & Sport

Fitness-en revalidatietrainer

Kom je ons team versterken?

Vacature l Fitness- en revalidatietrainer l Somatic l Locatie Doorn & Cothen l Parttime

‘Het leven heeft zijn ups en downs, jij noemt ze squats’. Herken je jezelf in deze quote? Lees dan nu verder!

Waarom deze vacature
Ter uitbreiding van ons team zijn wij opzoek naar een fitness- en revalidatietrainer voor onze locatie in Doorn & Cothen.

Over ons
Met locaties in Doorn, Driebergen, Cothen en Leersum zijn wij een bekend gezicht op de Utrechtse Heuvelrug! Elke dag doen wij er, samen met ons gehele team, alles aan om te zorgen dat onze cliënten niet alleen herstellen van hun klachten, maar ook duurzaam gezond blijven! Ons team bestaat uit (sport-)fysiotherapeuten, Mulligan-therapeuten, dry needling experts, podologen, specialisten in de Winbacktechniek, diëtisten, een leefstijlcoach en niet te vergeten onze receptionistes.

Meer weten over ons? Kijk dan op: https://www.somatic.nl/medewerkers/ hier kan je ook meteen kennis maken met jouw eventuele toekomstige collega’s 😊.

Hoe jouw werkdag als fitness- en revalidatietrainer eruit zou kunnen zien
Op deze dinsdag open je om 8.00 uur de deuren van onze fitnessruimte. Een half uurtje eerder ben je ons pand al binnengelopen, tegelijk met één van onze receptionistes. Jullie hebben samen de dag opgestart: lichten, koffieapparaat, muziekje en de sportmachines aan en onder het genot van een kop koffie (of thee) heb je de presentielijst van je 1e fitnessgroep van vandaag gecheckt. Wel zo fijn dat alles in orde is voordat de 1e sporters binnenlopen!

Zoals gewoonlijk lopen mevrouw Smits en mevrouw Bakker samen gezellig binnen om 8.00 uur, altijd ruim op tijd voor jouw fitnessgroep die op dinsdag om 8.15 uur start. Terwijl jij ze begroet, zie je dat de heer Yin moeite heeft met het instellen van een fitnessapparaat, gauw schiet je te hulp; even instellen en weer verder om de andere sporters van de fitnessgroep welkom te heten. En dan aan de slag met deze groep met als doel het op peil houden van algemene fitheid en opbouwen van conditie!

Om 9.00 uur zeg je de groep gedag en begroet je collega Harm, fysiotherapeut, die net binnen is gelopen. Om 10.00 uur verzorg jij de revalidatietraining van Mevrouw Jansen met een nieuwe heup.  Voorafgaand bespreken jullie de voortgang en doelstellingen van deze training. Na de revalidatietraining ga je aan de slag met de planning voor intakes, conditietests en bijwerken trainingsschema’s voor de aankomende weken. En dan is het tijd voor de lunch! Eens in de 2 maanden verzorgen wij de lunch voor jou in een gezellige setting met alle collega’s. En als je ’s avonds moet werken dan liggen er maaltijden voor je klaar.

Na de lunch heb je bv 2 circuittrainingen op de planning staan. De 1e groep gericht op afvallen en vetverbranding en de 2e groep gericht op het ontwikkelen en bijhouden van de spiermassa. In deze functie ben je echt een alleskunner 😊.

Vandaag sluit je de dag af met het voorbereiden en opstellen van een persoonlijk trainingsschema voor een nieuwe sporter die morgen begint. En dan is het alweer 16.00 uur , tijd om je collega’s nog een fijne werkdag te wensen en met een relaxt en voldaan gevoel naar huis gegaan, want jij hebt vandaag weer aardig wat mensen geënthousiasmeerd en geholpen hun doelen te behalen!

Over jou

 • Jij hebt (minimaal) je diploma Fitness trainer B en 2 jaar ervaring in een soortgelijke functie, een diploma Sportkunde of aan het afstuderen of stagiaire fysiotherapie laatste periode en je hebt affiniteit met revalidatie.
 • Jij bent tussen de 20 (minimaal) en 30 (maximaal) uur per week beschikbaar, waarvan 2 doordeweekse avonden tot 20.30 uur (niet de vrijdagavond).
 • Jij hebt ook oog voor de mens achter het sport- of revalidatiedoel. Je bouwt een band met de sporters en cliënten op en vraagt verder dan: hoe gaat het met je doel? Hierbij komen jouw sociale skills goed van pas!
 • Je vindt het leuk om goed op de hoogte te zijn van nieuwe ontwikkelingen, trends en technologieën interesse in ontwikkeling binnen jouw vakgebied.

Wat jij hier minimaal voor terugkrijgt!

De ‘usual stuff’ zoals:

 • 23 vakantiedagen (op basis van een fulltime dienstverband), 8% vakantietoeslag, uitbetaling van eventuele over uren
 • Reiskostenvergoeding

Én ook nog dit:

 • De ruimte en de tijd om je continu te blijven ontwikkelen mede door middel van de Somatic Academy (hier vertellen we je graag meer over tijdens een kennismakingsgesprek!)
 • Doorgroeimogelijkheden door specialisatie binnen de fitnessbranche
 • Werken in een gedreven multidisciplinair team
 • Een snel uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd
 • Een extra inkomen door mee te delen in de verkoop van producten.
 • Leuke en gezellige collega’s. Collega’s om mee te sparren, naar door te verwijzen, mee koffie te drinken, mee te lunchen of te dineren, om van te leren en om de Vrijmibo mee te houden!
 • En ‘last but not least’ het salaris! Dit is afhankelijk van jouw kennis, kunde en ervaring en ligt daarom tussen de €2300 en €2650 per maand

Klinkt deze baan jou als ‘squats’ in de oren?
Neem dan contact op Mark Brakké via e-mailadres: vacature@somatic.nl of via telefoonnummer: 0343-417096. Mark vertelt je graag meer over Somatic en de vacature!

Wil je direct solliciteren? Mail je C.V. en een korte motivatie waarom jij denkt dat deze baan geknipt is voor jou naar: vacature@somatic.nl. Je zal binnen 1 werkdag een reactie op je vraag of sollicitatie ontvangen.

Ben jij meer van het persoonlijke contact? Loop lekker binnen bij één van onze locaties en neem je CV mee, we ontvangen je graag.

* Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet gewaardeerd