Beweegprogramma’s

Beweeg meer en voel je gezonder

Kom in beweging en ontwikkel een gezonde en actieve leefstijl.

Waarom Somatic?

In beweegprogramma’s leer je op een prettige en veilige manier gezond te bewegen. Onder deskundige begeleiding van de fysiotherapeut verbetert je spierkracht en conditie. Je zult je fitter gaan voelen en meer plezier krijgen in bewegen.

Een beweegprogramma begint altijd met een gesprek en enkele testen. Naar aanleiding van het gesprek wordt jouw persoonlijke programma vastgesteld. Ook kan het programma tijdens het trainen waar nodig worden aangepast. Je traint in groepsverband, onder begeleiding van de fysiotherapeut. Ook kun je bij een sportarts terecht voor een precieze bepaling van jouw trainingsmogelijkheden. Zo weet je zeker dat het beweegprogramma ook voor u persoonlijk geschikt is. In het programma is naast de trainingen veel ruimte voor informatieoverdracht: van informatie over je aandoening tot de mogelijkheden om (meer en beter) te bewegen en gezond te leven. Na 13 weken bespreek je samen met je fysiotherapeut de resultaten. Als het goed is kun je het bewegen vanaf dan… weer helemaal zelf oppakken.

Beweegprogramma’s van Somatic

Diabetes type 2

Heb je diabetes type II? Dan is bewegen van groot belang, omdat het kan helpen je bloedsuikerspiegels te laten dalen. Ook helpt beweging je vetverbranding, bloeddruk en cholesterolspiegel te verbeteren. Vanwege het verhoogde risico op hart- en vaatziekten zijn deze effecten extra belangrijk.
Wil je je gezondheid verbeteren maar ben je huiverig voor inspanning, uit angst voor een hypo? Dankzij de deskundige begeleiding van onze fysiotherapeuten kun je veilig en zonder zorgen bewegen.

COPD

Chronische bronchitis en longemfyseem veroorzaken benauwdheid bij inspanning. Een logische reactie is om beweging te vermijden. Krachts- en conditieverlies zijn het gevolg. Benauwdheid treedt dan steeds eerder op.
Daarom is beweging enorm belangrijk. Maar dan wel op een veilige manier. Want bewegen is alleen vol te houden als je er plezier in hebt. In het beweegprogramma COPD werken we toe naar dat doel. Tijdens de training bewaken we ook het zuurstofgehalte in je bloed.

Somatic COPD beweegprogramma's
70+

Fit blijven als je ouder wordt

Gelukkig blijven steeds meer mensen tot op hoge leeftijd fit. Vanzelf gaat dat meestal niet; het is belangrijk om actief te blijven. Door pijn, stijfheid en verslechtering van de coördinatie kan dat lastig zijn. Ook speelt angst om te vallen vaak een (negatieve rol).

Tijdens het beweegprogramma 70+ is valpreventie een belangrijk trainingsdoel. Onderzoek laat zien dat verbetering van kracht en conditie de kans op vallen vermindert. Krachttraining onder deskundige begeleiding vermindert bovendien pijn bij artrose en helpt tegen botontkalking.

Beweegprogramma's
Herstellen

Bewegen na hartfalen

Na een hartinfarct, dotterbehandeling of hartoperatie ben je vaak uitgeteld. Toch is het juist dan van het grootste belang om beweging in je dagelijks leven in te bouwen.

Bewegen verbetert het herstelvermogen van je lichaam en werkt in op tal van risicofactoren voor hart- en vaatziekten. Inspanning op maat is bovendien nodig om de pompkracht van je hart zo goed mogelijk te behouden. Ook is het belangrijk om je lichaam weer opnieuw te leren kennen. Om te leren waar je fysieke grenzen nu liggen, om te ontdekken wat je lichaam nog wél aan kan én om te leren daar weer op te vertrouwen.
Deskundige begeleiding van onze speciaal opgeleide fysiotherapeuten stemmen het trainingsprogramma af op jouw persoonlijke mogelijkheden.

Ook heeft bewegen een positief effect op sombere gevoelens, die na een hartinfarct bij veel mensen vaak langere tijd kunnen opspelen.

Hart Beweegprogramma

Deelname

Via onderstaande link kun je je aanmelden voor ons beweegprogramma. Je hebt dan wel een verwijzing nodig van je huisarts of specialist. Voor het eerste gesprek ontvangt je van ons een korte vragenlijst. Tijdens het gesprek hoor je wanneer het beweegprogramma begint.

Aanmelden