Somatic

Gezond blijven

Gezond blijven. Je gezondheid is het belangrijkste wat je hebt. Toch is het niet altijd vanzelfsprekend en Somatic helpt je om fit te blijven, zodat jij lekker in je vel zit en vol energie leeft.

Gezond blijven

Voor al je vragen op het gebied van gezondheid kun je bij ons terecht. Daarbij geloven we in een integrale aanpak. Dat betekent dat we je tips geven op het gebied van beweging, voeding, mindset en balans. Zo helpen we je gezond te blijven en je dagelijkse prestaties te verbeteren.

Beweging

Bewegen doe je iedere dag, maar waarschijnlijk sta je er niet altijd bij stil. Je verplaatst je in huis, je fietst naar je werk of je loopt bijvoorbeeld naar de supermarkt. Wanneer je regelmatig beweegt neemt de kans op allerlei ziektes en aandoeningen af. Voldoende bewegen zorgt ervoor dat je je fitter en energieker voelt en beter kunt omgaan met stress.

Tegelijkertijd vraagt onze samenleving steeds minder beweging van ons; deuren gaan automatisch open, liften en roltrappen vervangen de gewone trap, we nemen vaker de auto en voeren beroepen vaak zittend uit. Het is dus verstandig om bewust stil te staan of je voldoende beweegt. In Nederland gelden er een aantal algemene beweegnormen. Deze normen hanteren we ook binnen Somatic. We vertellen je er graag meer over.

Gezond blijven - Bewegen

Voeding

Voeding vormt, samen met voldoende bewegen, de basis voor een goede gezondheid en een gezond gewicht. Voeding kun je zien als de brandstof voor je lichaam. Als je goed wilt presteren, zul je deze brandstof nauwkeurig moeten uitkiezen. Zo kan een periode waarin je ongezond eet, een tekort geven aan essentiële voedingsstoffen als vitamines en mineralen.

Hierdoor kan je lichaam minder goed functioneren en je minder goed beschermen tegen ziektes. Het is dus belangrijk dat je je bewust bent van wat je eet, en welke gunstige of juist ongunstige invloed voeding op je lichaam heeft. Bij Somatic baseren we ons in de voedingsadviezen op de landelijke richtlijnen van Het Voedingscentrum en de Gezondheidsraad.

Gezond blijven- Voeding

Mindset

Je mindset wordt voor een groot gedeelte bepaald door ervaringen uit je verleden. Door deze ervaringen gedraag jij je op een bepaalde manier; vaak is dit onbewust en automatisch gedrag. Het kan zijn dat je dit gedrag wilt veranderen, denk bijvoorbeeld aan ongezond eten of onvoldoende bewegen. We helpen je hier graag bij, bijvoorbeeld door middel van lifestylecoaching. Een juiste mindset is cruciaal om te beginnen én je nieuwe gedrag of gewoontes vol te houden.

Meer over Lifestylecoaching
Gezond blijven - Midset

Balans

In onze drukke levens, waarin er veel van van ons gevraagd wordt, is een goede balans erg belangrijk. Enerzijds gaat het over de balans tussen bewegen en niet overbelasten; anderzijds over de balans tussen stress en ontspanning. Zo blijft je lichaam in evenwicht.

Wanneer je jouw lichaam belast, moet jouw lichaam deze belasting ook aan kunnen. Dit noemen we ook wel de belastbaarheid van je lichaam. Is er geen goede balans tussen de belasting die gevraagd wordt en de belastbaarheid? Dan kunnen er fysieke klachten ontstaan. Dit kan het geval zijn bij overbelasting, maar ook een te lage belasting heeft gevolgen. Dit uit zich bijvoorbeeld in een minder goede conditie en verlies van spierkracht.

Daarnaast is het belangrijk om voor jezelf na te gaan of jij dagelijks voldoende rust en ontspanning kan vinden. Als je merkt dat je na het werk geen energie meer hebt of ’s nachts wakker ligt omdat je nadenkt over alles wat je nog moet doen, dan zou je balans verstoord kunnen zijn. Welke activiteiten zijn ‘energievreters’ en welke ‘energiegevers’? We helpen je graag om je meer inzicht te geven in je energieverdeling en je belastbaarheid, zodat er meer balans ontstaat.

We hebben verschillende abonnementen voor je ontwikkeld. Kies het abonnement dat het beste bij je past.

We helpen je graag op weg.