Mulligan

Een mobilisatietechniek die veilig, effectief en pijnvrij wordt uitgevoerd

Langdurig klachten zoals hoofdpijn of een tenniselleboog zijn met behulp van het Mulligan Concept vaak effectief en snel te behandelen.

Waarom Somatic

Mulligantherapie bij Somatic

Met behulp van de Mulligan-techniek zijn langdurige klachten als hoofdpijn of een tenniselleboog vaak blijvend effectief en snel te behandelen. De therapie richt zich direct op het oplossen van pijnlijke en beperkte functionele bewegingen. Mulligan, de grondlegger van het Mulligan Concept, gaat uit van een ‘positiefout’ in het gewricht. Hij gaat ervan uit dat het gewricht weer in de ‘oude’ functie terug moet worden teruggebracht zodat de beweeglijkheid verbetert. Internationaal wint het concept steeds meer terrein.Ook bewijst veel wetenschappelijke onderzoek de doeltreffendheid van de techniek.

Tijdens de behandeling zet de therapeut middels kleine kracht het gewricht in de pijnvrije uitgangshouding. Tegelijkertijd wordt jou gevraagd om je gewricht actief – en zonder pijn – in de richting van de beperking te bewegen. Dit wordt een paar keer herhaald. Hierdoor vinden gewrichten in een paar herhalingen hun oorspronkelijke en betere bewegelijke functie terug. De kracht die ervoor nodig is is klein; het resultaat is snel. De behandeling is 100% pijnvrij. Doordat deze methode een snel resultaat moet laten zien, weet de therapeut al snel of dit de meest effectieve behandelmethode is.

Lees meer over onze tarieven & vergoedingen

Gespecialiseerde professionals

Benieuwd naar onze Mulligan-specialisten? Hiernaast vind je een overzicht van onze professionals.

Harm de Roos

Fysiotherapeut

BIG nr. 79040694804
Over Harm

Lorenzo van den Top

Fysiotherapeut

BIG nr. 29912154504
Over Lorenzo

Nog vragen of direct aanmelden?

We helpen je graag!
Kijk ook even bij de FAQ, mogelijk vind je daar jouw antwoord al.