Somatic

Voeding

Voeding vormt, samen met voldoende bewegen, de basis voor een goede gezondheid en een gezond gewicht.

Voeding kun je zien als de brandstof voor je lichaam. Als je goed wilt presteren, zul je deze brandstof nauwkeurig moeten uitkiezen. Zo kan een periode waarin je ongezond eet, een tekort geven aan essentiële voedingsstoffen als vitamines en mineralen.

Eet ik gezond?

Een belangrijke vraag. Maar hoe kom je hier achter? Er zijn verschillende vragenlijsten die je hierin inzicht geven.

Zelftest voeding en alcohol
Ontdek in deze test hoe je voedingspatroon eruitziet.

Mijn Voedingscentrum
Op de website van Mijn Voedingscentrum kun je een vragenlijst invullen en checken hoe gezond je eet. Je krijgt adviezen als je op bepaalde vlakken je eetpatroon kunt verbeteren. Daarnaast kun je een gratis account aanmaken. Hierin kun je jouw gewicht bijhouden, je doelen opschrijven en uitgebreide informatie vinden over voeding.

Voeding en Somatic

In Nederland is Het Voedingscentrum dé organisatie die onafhankelijke informatie geeft over gezonde voeding. Ook wij baseren onze informatie op de landelijke richtlijnen en algemene voedingsadviezen van Het Voedingscentrum. Zo hanteert Het Voedingscentrum de Schijf van Vijf. Met deze tool kun je in een oogopslag zien hoe je gezond kunt eten. Neem je genoeg van alle producten die in de Schijf van Vijf staan, dan krijg je precies die voedingsstoffen binnen die nodig zijn voor een goede gezondheid, en om fit te blijven.

De vijf regels van Het Voedingscentrum

  • Eet gevarieerd
  • Eet niet te veel
  • Eet voldoende groente en fruit
  • Gebruik minder verzadigd vet
  • Ga veilig en hygiënisch om met voedsel

Meer weten over gezonde voeding?

We helpen je graag.