Versoepelingen aangekondigd vanaf morgen

Beste sporters,

Van de week zijn in de persconferentie van minister Kuipers de versoepelingen aangekondigd voor de aankomende periode.
Nederland gaat weer open! Niet in één keer maar in een paar stappen. Wat deze stappen voor jou bij Somatic inhoudt zetten kun je onderstaand lezen.

Vanaf 18 februari
Vanaf vrijdag 18 februari vervalt de anderhalve meter verplichting en dat is goed nieuws. Het komt erop neer dat de aantallen in de zaal weer kunnen worden opgevoerd (tot maximaal 12). Dat zal voor velen wel weer even wennen zijn maar met deze aantallen deelnemers gaan we weer terug naar de normaal. Deze aantallen zijn in het verleden bepaald en daar is ook het tarief destijds op gebaseerd. Het blijven hand haven van de maximale aantallen die tijdens de Corona tijd golden is niet haalbaar want dat zou beteken dat het tarief substantieel omhoog moet. Wij zijn van mening dat daar niemand op zit te wachten. Mocht je het uur te vol vinden worden waar je in traint vraag dan aan de trainer naar alternatieven, er zijn altijd uren minder druk dan andere. Huidige maatregelen zoals hygiëne, handen wassen en thuisblijven bij klachten (en testen) blijven als basismaatregel staan. Daar en tegen komt de mondkapjesplicht te vervallen.

Vanaf 25 februari
Op vrijdag 25 februari wordt afscheid genomen van het Coronatoegangsbewijs (CTB). Mogelijk was dit een belangrijke drempel voor een aantal onder jullie om niet weer te komen sporten. Het komt er dus op neer dat het CTB vanaf morgen niet meer verplicht is.

Tot snel,

Team Somatic