Leefstijl

VoedingsAdviesGroep Utrecht

Leefstijl

Het boek wEET, gezond eten met kennis

Heb jij al nagedacht over je wensen en ambities voor dit jaar? Januari is vaak het moment om hierbij stil te staan. Een gezondere leefstijl staat bij veel mensen hoog op het lijstje, en zeker na afgelopen jaar waarin we weer extra zijn geconfronteerd met onze kwetsbaarheid. Gezondheid als nieuwe rijkdom wordt al regelmatig genoemd maar zal dit jaar nog belangrijker worden. Echter, van de ene op de andere dag je leefstijl over een andere boeg gooien is geen reëel doel. Een stip op de horizon hebben wel. Bedenk dat jouw doel het topje van een hoge berg is. Het pad ernaar toe, met af en toe een hobbel en een iets te steil pad, hoort bij een veranderingsproces. Probeer ook van de reis ernaartoe te genieten en leer van de uitdagingen die je onderweg tegenkomt. Een dag rust houden hoort daar ook bij want acclimatiseren is belangrijk, je lichaam moet wennen aan het hoogteverschil. Vier onderweg ook je overwonnen angsten en verlegde grenzen.

Heb je deze berg eerder beklommen zonder succes? Bedenk dan eerst goed waar het toen mis ging. Had je wellicht de verkeerde schoenen aan of te weinig water bij je? Nam je te weinig rust en liep je te hard waardoor je niet kon genieten van het uitzicht en uitgeput raakte? Maak een plan voordat je gaat en zo kom je meer beslagen ten ijs. De diëtisten van VoedingsAdviesGroep Utrecht kunnen je helpen met jouw persoonlijke routekaart en wat je nodig hebt om jouw bergtop te beklimmen.

Maak gerust een afspraak! Alvast zelf beginnen? Het boek wEET, gezond eten met kennis geeft je inzicht, adviezen, recepten en herkenbare verhalen van mensen die net als jij met leefstijl aan de slag gingen. Het boek kan je hieronder bestellen.

Marieke de Witt, diëtist

Bestel hier je book
Diëtiek