Osteoporose

Hoe eerder je weet dat je osteoporose hebt, hoe beter.

Osteoporose is een aandoening waarbij je botten sneller brozer worden en je grotere kans hebt om iets te breken als je valt. Omdat je geen klachten ervaart, wordt osteoporose vaak pas ontdekt als je een bot breekt. Lang niet iedereen die osteoporose heeft, weet dit. Het zorgt ervoor dat mensen onnodig iets breken. Als ze het wel zouden weten, kun je namelijk effectieve zorg bieden.”

Je kunt niet genezen van osteoporose, maar je kunt wel het afbraakproces van het bot vertragen. Medicijnen, calciumtabletten en Vitamine D kunnen helpen je botten sterk te houden en botbreuken te voorkomen. Genoeg bewegen, dagelijks zonlicht en gezond eten zorgen dat je botten sterk blijven. “Ervoor zorgen dat iemand meer en goed beweegt is een belangrijke taak van de fysiotherapeut. Je vermindert daarmee ook het risico op vallen (en dus iets breken).”

Wij kunnen je helpen met oefeningen om je botten sterker te maken en de kans op vallen te verkleinen. De oefeningen verbeteren je spierkracht, evenwicht en uithoudingsvermogen. Ook kunnen we je helpen bij dagelijkse activiteiten zoals veilig bewegen in huis, het huishouden doen en buiten wandelen.

Voor meer informatie wat we voor jou kunnen betekenen kan je contact met ons opnemen.

Bron: KNGF blog  (hoe-eerder-je-weet-dat-je-osteoporose-hebt-hoe-beter)